همایش ملی علوم ورزشی اهواز برگزار شد

همایش ملی علوم ورزشی اهواز برگزار شد


با حضور مسئولان کشوری و استانی؛

همایش ملی علوم ورزشی اهواز برگزار شد

همایش ملی علوم ورزشی با رویکرد سلامت، نشاط اجتماعی، کارآفرینی و قهرمانی در اهواز، پنج‌شنبه 18 اسفندماه در تالار گیت بوستان برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه شهید چمران اهواز، در ابتدای این نشست مدیرکل آموزش و پژوهش وزارت ورزش و جوانان گفت: در عرصه کشور و حیطه ملی نیاز به مدیریت هوشمند علمی داریم و به نظر می‌رسد یکی از راهبردهای اساسی که می‌تواند به ارتقا کیفیت منابع انسانی ما کمک کند، بازنگری در فرایندهای آموزشی‌مان است.

افشین مولایی، اظهار کرد: ما در بخشی از حوزه‌ها توانسته‌ایم پیشرفت‌های بسیار خوبی از خودمان نشان دهیم که ازجمله آن می‌توان به سیستم دفاعی کشور اشاره کرد. جمهوری اسلامی ایران در شرایط موجود این قابلیت را دارد که بتواند از خود، ملت و خاکش دفاع کند و این هم به سبب کسانی است که در این عرصه کار جهادی و علمی انجام دادند.

مدیرکل آموزش و پژوهش وزارت ورزش و جوانان افزود: در دنیای امروز برای این‌که بتوانیم در عرصه‌های مختلف رقابت خوب، حرفی برای گفتن داشته باشیم باید به سمت بهبود مستمر کیفیت برویم؛ کاری که ژاپنی‌ها انجام دادند. سؤال این است، برای این‌که بتوانیم از بهبود مستمر کیفیت در عرصه‌ها و حیطه‌های مختلف نام ببریم، چه باید بکنیم و چه تفاوتی بین ما با ژاپن و اروپا است؟ ما ازنظر ژنتیک مشکلی نداریم و خدا با نگاه حکمت و عدلش، به تمام انسان‌ها، توانایی پیشرفت را داده است ولی یک مشکل و تفاوت جدی وجود دارد که آن‌هم به نظر من، کیفیت منابع انسانی است.

مولایی گفت: در عرصه کشور و حیطه ملی نیاز به مدیریت هوشمند علمی داریم و به نظر می‌رسد یکی از راهبردهای اساسی که می‌تواند به ارتقا کیفیت منابع انسانی ما کمک کند، بازنگری در فرایندهای آموزشی‌مان است.

وی افزود: سؤال دیگر این است که بخش عمده‌ای از دانش موجود در کشور، مطابق با همین محتوا در اروپا و آمریکا نیز تدریس می‌شود، پس مشکل کجا است؟ به نظر می‌رسد ما در به‌کارگیری دانش در عرصه‌های مختلف مشکل‌داریم؛ یعنی میزان قابل‌توجهی از دانش را در خودمان ایجاد می‌کنیم ولی در قابلیت این دانش که زندگی و فرایندهای ما را دچار تحول می‌کند، با چالش مواجه هستیم.

مدیرکل آموزش و پژوهش وزارت ورزش و جوانان گفت: برای این‌که دانشمان را کاربردی کنیم، باید یادگیری را عمیق کنیم. طبق بررسی که انجام دادیم ما در سطح کشور، در بخش اول و نهایتاً بخش دوم یادگیری قرار داریم؛ یعنی تا جایی که بفهمیم و بدانیم اما این‌که آن را به‌کار بگیریم و به مهارت تبدیل کنیم، مشکل‌داریم.

وی خاطرنشان کرد: پیام من این است که اگر انتظار داریم که آموزش و برگزاری چنین محافلی به توانمندسازی ما کمک کند باید به یک نکته توجه کرد؛‌ آن نکته این است که، آموزشی می‌تواند به توانمندسازی منابع انسانی در عرصه ورزش کشور کمک کند که دارای شاخصه‌ها و استانداردهای لازم باشد. اگر استاندارد‌ها را رعایت نکنیم، فقط آموزش انجام داده‌ایم اما آموزشی که رویکردش به سمت یادگیری باشد، کمتر اتفاق می‌افتد.

مولایی بیان کرد: چرخه استاندار آموزش در تمام دانشگاه‌های موفق به‌خوبی به‌کارگیری می‌شود و این چرخه می‌گوید، آموزش در گام نخست باید متناسب با نیازها تعریف شود و آیا نیاز همان مشکل است و پدیده‌هایی است که ما در طول روز وزندگی با آن مواجه هستیم؟ به‌هرحال اگر کارآموزشی بدون بررسی نیازسنجی انجام شود، مطمئن شوید به اهداف خود دسترسی پیدا نخواهد کرد.

وی خاطرنشان‌کرد: ما به‌جای این‌که فرایند نیازسنجی علمی را اجرا کنیم و حاصل آن را به سمت اجرا ببریم، بیشتر به شهود و ادراکات فردی رجوع می‌کنیم و مشکلات هم از همین‌جا شروع می‌شوند. حجم فعالیت‌های آموزشی بسیار زیاد است اما ایجاد تغییر و تحول در فرایندهای اجرایی بسیار کم است. گام دوم این چرخه، تهیه محتوا است و نکته قابل‌توجه نیازسنجی این است که دنیا به سمت آموزش مبتنی بر نیازها و شایستگی افراد پیش می‌رود. گام سوم نیز اجرای استاندارد است و در مباحث آموزشی باید تلاش کنیم که استانداردها را در ابعاد مختلف رعایت کنیم. آنچه در این چرخه به ما کمک می‌کند که بهبود مستمر را در فرایندها پیدا کنیم، چیزی نیست جز کنترل اثربخشی.

مدیرکل آموزش پژوهش زارت ورزش و جوانان گفت: چقدر از آموزش‌هایی که در استان خوزستان در حیطه ورزش و دانشگاه می‌دهیم، اثربخش است؟ اثربخشی نیز تحقق اهدافی است که از پیش تعیین کرده‌ایم. به‌هرحال باید تلاش کنیم که اثربخشی را کنترل کنیم و باید به مقداری که دامنه آموزش گسترده می‌شود، پایش‌های کلی‌تر انجام شود که ما در کشور فاقد آن هستیم.

وی افزود: از دانشکده تربیت‌بدنی دانشگاه شهید چمران اهواز که به اداره‌کل ورزش و جوانان استان کمک کرد تا این تعادل هوشمند و مؤثر جهت ارتقا کیفیت ورزش استان محقق شود، قدردانی می‌کنم. همچنین از دوستانم در اداره‌کل ورزش و جوانان که به‌درستی تشخیص دادند که برای عبور از این چرخه راهی جز پیوند هوشمندانه با دانشگاه نیست هم تشکر می‌کنم. هیچ چاره‌ای نداریم، مگر این‌که به سراغ دانشگاه برویم.

در ادامه معاون سیاسی اجتماعی استانداری خوزستان گفت: برگزاری همایش ملی علوم ورزشی که در راستای رویکرد سلامت و نشاط اجتماعی و کارآفرینی و از مواردی است که تأثیر مستقیم بر حوزه آسیب‌های اجتماعی دارد را به فال نیک می‌گیرم.

علی‌حسین حسین‌زاده اظهارکرد: در بدو حضورم در استانداری خوزستان، بر اساس بررسی‌هایی که انجام داده بودم یکی از راهبردها را در استان خوزستان، بحث ارتقا رضایت اجتماعی مطرح کردم. در راستای مطالعاتی که انجام‌شده بود، علی‌رغم سرمایه‌گذاری‌ها و برنامه‌های متعدد، اثربخشی این برنامه‌ها در سطح استان کم است و نتیجه چنین روندی باعث شده که سطح رضایت اجتماعی نیز تا حدودی پایین باشد. به‌هرحال از این منظر برگزاری این همایش را به فال نیک می‌گیریم که تبلور ارتباط بین دانشگاه و سایر نهادها را در برنامه‌ریزی‌ها احساس کنیم.

معاون سیاسی اجتماعی استانداری خوزستان افزود: این ارتباط و همکاری است که می‌تواند ما را به برنامه‌هایمان توأم با اثربخشی، رضایت اجتماعی و حل مشکل در سطح کشور، منطقه و استان امیدوار کند. خود من جزو جامعه دانشگاهی هستم و این انتقاد رادارم که ما در دانشگاه، ارتباط بین دانشگاه و دستگاه‌ها را که تعریف می‌کنیم، نگاهمان در ارتباط عملی با حوزه‌ها و دستگاه‌ها، بیشتر ازنظر مهندسی و صنعت تعریف‌شده است و کمتر این ارتباط را در حوزه نیروی انسانی می‌بینیم.

وی گفت: با توجه به مشکلات حوزه‌های اجتماعی شاید این ارتباط و همکاری در حوزه انسانی خودش را بیشتر نیازمند ببیند. متأسفانه برخی شاخصه‌های آسیب‌شناسی و آسیب‌های اجتماعی جامعه ما، از میانگین دنیا بیشتر است و در برخی حوزه‌ها نیز میانگین آسیب‌های اجتماعی خوزستان در کشور بیشتر است و این‌ها، نگرانی‌هایی در جامعه ایران، سیاستمداران، برنامه‌ریزان و مسئولان ایجاد کرده است. نرخ این آسیب‌ها نشان از مشکلاتی در حوزه‌های اجتماعی جامعه را بیان می‌کند.

حسین‌زاده ادامه داد: اگر قرار است حوزه‌های علمی و دانشگاهی همکاری کارشناسی و علمی داشته باشند، اتفاقاً در این حوزه‌ها نیازشان بیشتر به چشم می‌خورد و از این بابت برگزاری این همایش که در راستای رویکرد سلامت و نشاط اجتماعی و کارآفرینی و از مواردی است که تأثیر مستقیم بر حوزه آسیب‌های اجتماعی دارد را به فال نیک می‌گیریم.

وی گفت: اگر درگذشته شاخصه‌های مادی موردتوجه بود ولی در دنیا، در سه دهه گذشته نگاه به توسعه و پیشرفت بر محوریت انسان است و به همین صورت می‌باشد که در حوزه محوریت انسان، مباحثی چون نشاط اجتماعی و سرمایه‌های اجتماعی و فکری مطرح است. امیدوارم این همایش با این رویکرد و نگاه، دستاوردهای خوبی برای برنامه‌ریزان و دست‌اندرکاران جهت اثربخشی بیشتر در برداشته باشد.

همچنین افشین حیدری مدیرکل ورزش و جوانان استان خوزستان، اظهار کرد: این همایش پس از سال‌ برگزار می‌شود و آغازی بر ارتباط مستمر دانشگاه و اداره کل ورزش و جوانان استان است .

وی بیان کرد: بدون شک ارتباط بسیار نزدیک جامعه دانشگاهی و مجموعه اجرایی استان به سیاست‌گذاری و هدف‌گذاری خوب و این‌که بتوانیم در استان با استفاده از منابع موجود به ارتقا جایگاه ورزش و ارتباط نزدیک جامعه علمی و اجرایی کشور برسیم، کمک می‌کند .

رئیس همایش ملی علوم ورزشی گفت: جا دارد از کسانی که این کار ارزشمند را انجام دادند و همچنین خانم دکتر حیدری‌نژاد که از ابتدا زحمات بسیار زیادی کشید و آقای علیشائی و مجموعه اجرایی قدردانی کنم. جا دارد از آقای کیانی‌زاده که انصافاً یکی از چهره‌های علمی و ورزشی و از سرمایه‌های استان است نیز تشکر کنم. موضوعی که ما خوزستانی‌ها به آن عادت کرده‌ایم این است که وقتی کسی جا‌به‌جا می‌شود، همه فکر می‌کنیم که دوره او تمام‌شده است ولی خیر، کیانی زاده‌ها بسیارند و باید کمک کنیم که این نفرات در سطح کشور نمود پیدا کنند .

وی بیان کرد: اداره کل ورزش و جوانان استان، سال 96 را به‌عنوان یک سال جدید و آغاز یک رویکرد جدید در حوزه ورزش هدف‌گذاری کرده است. ما اگر امروز اینجا ایستاده‌ایم، به خاطر این است که شاید با روش‌های سنتی و بدون هدف‌گذاری و برنامه حرکت کرده‌ایم ولی ما در مجموعه کار اجرایی اداره‌کل، برنامه‌های خوبی را هدف‌گذاری کرده‌ایم که مهم‌ترین اصل، برنامه محور حرکت کردن است .

حیدری گفت: مثال عدم برنامه محور حرکت کردن، برخی مشکلات امروز استان است که اگر برنامه و برنامه‌ریزی داشتیم و پیگیری‌های اجرایی هم وجود داشت، شاید امروز برخی مشکلات موجود، وجود نداشتند. بنابراین ما به تک‌تک هیئت‌های ورزشی استان هم گفته‌ایم که اصل اول، برنامه‌ریزی و هدف‌گذاری برای سه سال آینده جهت رسیدن به جایگاه مناسب در حوزه ورزشی است .

وی بابیان این‌که شعار ما در سال 96 این است که "دیواره‌های دور ورزش را بر خواهیم داشت" عنوان کرد: فضای ورزش متعلق به همه است و همه نیز باید متعهدانه برای آن اقدام کنند. دستگاه‌های اجرایی هم باید به توسعه ورزش همگانی و این‌که بتوانیم یک جامعه بانشاط داشته باشیم،‌ کمک کنند. بنابراین در صدر این اقدامات، مجموعه دانشگاهی استان در هدف‌گذاری و سیاست‌گذاری ما جای دارد .

مدیرکل ورزش و جوانان خوزستان عنوان کرد: قرار بر این شد که تعدادی از اساتید برای حضور در شورای راهبردی اداره‌کل ورزش و جوانان استان به ما معرفی شوند، چراکه تصمیم نداریم که فردگرایی کنیم و خرد جمعی باید تصمیم‌گیری کند و بر اساس تصمیم‌گیری که در این شورا اتفاق می‌افتد، تیم اجرایی حرکت خواهد کرد .

وی افزود: استاندار خوزستان نیز تا به امروز محکم کنار ورزش ایستاده است. باید بگویم تیم استقلال خوزستان به خاطر مشکلات مالی روز گذشته (سه‌شنبه) تمرین نکرد ولی با کمک دکتر شریعتی و دکتر حسین‌زاده، مشکل مالی باشگاه حل شد و تیم به تهران رفت و پس‌ازآن هم برابر لخویا بازی می‌کند. به‌هرحال وجود انسان‌های بزرگ در حوزه ورزش کمک می‌کند که با عزمی راسخ به سمت جلو گام برداریم و قطعاً وجود آن‌ها نعمت است و ما هم با برنامه‌ریزی و حضور در عرصه تصمیم‌گیری حوزه ورزش، باید کمک کنیم تا ان‌شاءالله از ظرفیت این نفرات استفاده کنیم .

وی در پایان گفت: ما چنین برنامه‌هایی بسیار خواهیم داشت و دبیرخانه‌ای در این راستا در اداره کل تأسیس می‌کنیم تا در سال جدید هم شاهد این برنامه‌ها باشیم .